dijous, 24 de setembre del 2015

Portugal, Itàlia, Espanya i una sorprenent França a semifinals.

Espanya-França i Portugal-Itàlia són les semifinals del Campionat del Món Sub-20 FIRS d'hoquei sobre patini. Així ha quedat el quadre després que avui es jugaran els quarts de final al Pavelló Isaac Gálvez. Tots els favorits han aconseguit seguir vius en el campionat amb l'excepció d'Argentina, precisament a la cruïlla més igualat dels quatre que hi havia a la jornada però que no per això deixa de ser històric el triomf gal davant l'albiceleste.

El primer partit d’aquesta tarda ha enfrontat a un dels favorits, Portugal, davant Colòmbia un equip que aspirava a donar la sorpresa. Els portuguesos han jugat un partit seriós, conscients de que no podien cometre cap error. Així han arribat el primer i segon gol que han donat la tranquil·litat necessària al combinat portuguès i ha desesperat als cafeters que no podien generar ocasions clares. Un tercer gol de Portugal ha sentenciat el partit amb el resultat final de 3-0. Com a detall final, pena màxima aturada pel porter portuguès a falta de 2 segons.

Gran partit d’Itàlia davant una incòmode Xile al tercer partit de la tarda. Els italians han controlat el joc en tot moment a la primera part i no han perdut la paciència fins aconseguir el primer gol, un gran gol de Davide Gavioli. El partit ha continuat amb el domini italià i amb un equip Xile que ha intentat sortir a la contra sense èxit. El resultat final de 4 a 2 amb un gol dels xilens a l’últim segon que no evita la  classificació als italians que jugaran la primera semifinal amb Portugal.

Argentina i França han sortit a la pista amb molta intensitat. Els argentins han agafat el control del partit, però l’equip francès, molt combatiu avui, no ha baixat la guàrdia i ha aconseguit avançar-se en el marcador. Amb el 0-1 Argentina ha incrementat la seva pressió i domini sobre França que ha defensat amb ordre sense renuncia a les contres. Una falta directa fallada per França a falta de 3 minuts podia haver sentenciat el partit, però no ha esta així i Argentina ha tingut a falta de un minut la seva oportunitat però el porter Debrouver ha fet una gran aturada que confirmava la gran sorpresa del campionat, França a semis i Argentina eliminada.

Espanya i Suïssa han jugat l’últim partit de la jornada. Una vegada més el combinat espanyol ha sortit a la pista molt concentrat , conscient de que no hi ha rival petit. Poc a poc han arribat els gols fins arribar a la fi de la primera part amb el marcador de 6-0 que deixava el partit sentenciat. A la segona part el partit ha seguit amb la mateixa tònica i Espanya ha continuant fent el joc de control que permetia que les gols anessin arribant. El resultat final ha estat 8-0 i Espanya a semis.

Al matí s'ha disputat la lluita per la novena plaça. El duel entre Egipte i l'Índia s'ha decantat a favor de la selecció Índia que ha aconseguit la seva primera victòria en el mundial i jugarà per la novena posició. El resultat final de 1-8 ha estat just.

El segon partit ha estat un monòleg d’Andorra, que ha derrotat amb claredat a Sudàfrica per 13-1. L’equip andorrà, s’ha mostrat com un equip molt tècnic i superior però encara es podia percebre la decepció de la derrota davant Itàlia al seu primer partit del campionat.

Angola i Anglaterra han protagonitzat el duel més igualat de la jornada matinal. El partit ha estat igualat en tots els aspectes, joc, ocasions i gols. Qualsevol dels dos equips podria haver guanyat el partit, però finalment els anglesos han controlat millor els nervis i s’han emportat el partit per un ajustat 2-3.

El partit següent l’han jugat Alemanya i Estats Units. Els jugadors americans no han pogut fer res davant l’allau de joc i força dels jugadors alemanys, un equip que sempre manté una defensa amb molta intensitat i surt al contra atac amb molta velocitat. Els alemanys han aconseguit una gran victòria per 16-0. Demà s’enfrontaran a l’Índia.